اخبار

توصیه های تغذیه ای در ماه مبارک رمضان

 

توصیه های تغذیه ای در ماه مبارک رمضان

روزه فریضه الهی و تمرینی برای زندگی سالم و با معنویت است. بنابراین برای کسب فیض بیشتر از این ماه مبارک رعایت یک برنامه غذایی متعادل و صحیح ،لازم و ضروری است.

در ماه مبارک رمضان نیز مانند سایر ایام پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل شامل 5 گروه اصلی غذایی (نان و غلات، میوه ها ،سبزی ها،گوشت و حبوبات و تخم مرغ ،شیر و لبنیات) ضروری است.

توصیه های غذایی سحر:

-وعده سحری باید کامل و مناسب باشد و از غذاهای کند هضم مانند انواع چلو خورشتها و پلوهای مخلوط با حبوبات و سبزیجات به همراه مرغ ،ماهی یا گوشت و سبزیهای تازه مانند سبزی خوردن یا سالاد و ماست برای این وعده استفاده شود.

-از نوشیدن زیاد چای در وعده سحر اجتناب کنید، مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحر توصیه نمی شود،از مصرف غذاهای پرچرب ،پرادویه و سرخ شده در وعده سحر خودداری کنید.

 توصیه های غذایی افطار:

-توصیه می شود افطار خود را با کمی آب گرم و یا چای کم رنگ آغاز کنید.

-پس از آن می توان از خرما یا کشمش استفاده کرد زیرا این دو ماده غذایی سبب کسب کنترل اشتها می شود و از بیش خوری به هنگام افطار ممانعت می کندعلاوه بر آن مصرف خرما در تنظیم قند خون بسیار مفید است.

-مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل نان و پنیر و سبزی ، شیر گرم ، فرنی ، شیر برنج و سوپ در هنگام افطار مناسب است.

-از پرخوری و مصرف غذاهای نفاخ و پرحجم و سرخ کردنی جدا پرهیز شود.

-افرط در مصرف انواع شیرینی به هنگام افطار چاقی و اضافه وزن را به دنبال خواهد داشت.

-با فاصله 2 ساعت از افطار می توان شام سبک را صرف نمود.

-توصیه می شود برای تامین آب مورد نیاز پس از مصرف افطار و تا قبل از خواب به تدریج انواع میوه ،چای کم رنگ و سایر مایعات به ویژه آب برای جبران کم آبی بدن نوشیده شود.

 

بآآرزوی قبولی طاعات و عبادات و سلامتی برای تمامی روزه داران عزیز

واحد سلامت خانواده شهرستان دالاهو

۲۲ تیر ۱۳۹۴ ۱۲:۱۱

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه می باشد.